Studiebegeleiding
I
edere werkdag wordt er gewerkt van 14.30 uur tot 17.30 uur. Er zijn leraren/leraressen aanwezig voor de begeleiding in alle vakken. Iedere leerling heeft een map, waarin een maandoverzicht wordt bijgehouden van het huiswerk. Dit voor een goede planning van het huiswerk. De cijfers en andere bijzonderheden worden ook bijgehouden in deze persoonlijke map. Er wordt begeleid in het plannen van het huiswerk en hoe er efficiƫnt geleerd moet worden. Een leerling wordt direct uitleg gegeven als hij/zij iets niet begrijpt. Hierdoor wordt frustratie voorkomen en kan de leerling de stof beter onthouden en begrijpen.

Het huiswerk wordt bij ons gemaakt. Als een leerling naar huis gaat is het huiswerk af. Thuis wordt dus weer thuis: daar is het gezellig en kunt u weer ouders zijn, dingen doen in een ontspannen sfeer. Zonder ruzie over het huiswerk en de cijfers.

Jeroen komt sinds kort bij de huiswerkbegeleiding. Hij had nooit gedacht dat school en huiswerk maken makkelijk zou worden. School was moeilijk, huiswerk lastig en nam erg veel tijd in beslag om dan toch weer een onvoldoende te halen. De tv en de computer waren grote verleiders in zijn kamer. En altijd ging hij naar school met een vervelend gevoel: huiswerk weer niet af en/of niet begrepen. Sinds een paar weken gaat hij 3 keer per week naar de huiswerkbegeleiding: anderhalf uur per dag en het resultaat verbaast hem zelf. Zijn Duits ging van een 3 naar een 7, wiskunde waar hij niets van begreep werd duidelijk uitgelegd, hij leerde hoe hij moest plannen en hoe hij moest leren. Lastige woorden schrijft hij nu zo op, terwijl er al gedacht werd dat hij dyslexie zou hebben.
En hij heeft weer tijd om ook leuke dingen te doen.